Meksika yemeği denince akla hemen acı gelir. Geleneksel Meksika mutfağının İstanbul’daki temsilcisi Ranchero Restaurant, mönülerinde acıyı azaltmakla birlikte bol acılı yemeklere düşkün misafirlerini de unutmadı. Ranchero mönüsündeki “Enchiladas Chilangas, Pollo Picoso ve Bistec Mexicana”, acı severlerin sınırlarını zorlayacak olsa da mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasında yer alıyor.
Bir Meksika restaurantı olan Ranchero, binlerce yıllık bir geçmişe sahip ve acılığıyla ün yapmış lezzetleri de mönüsüne taşıyor. Meksika mutfağının müdavimlerini Suadiye ve Nişantaşı’nda ağırlayan Ranchero, Türk damak tadına uygun klasik mönülerine ek olarak sunduğu bol acılı lezzetleriyle de dikkat çekiyor. Ranchero şeflerinin, Meksika’ya özgü acı biberler ve soslarla hazırladıkları yemekler, acı sevenlerin sınırlarını zorlayacak türden.
Meksikalı&Türk bir aile tarafından işletilen ve mutfak danışmanlığını Meksika’da restaurant sahibi olan Alejandro Calderon Ramirez’in yaptığı Ranchero’nun, bol acılı yemekleri arasında “Enchiladas Chilangas, Pollo Picoso ve Bistec Mexicana” öne çıkıyor. Acılı chilaca sos ile hazırlanan “Enchiladas Chilangas”, yine acılı B.B.Q. Ranchero sos ile hazırlanan Pollo Picoso ve acılı chili sosun ayrı bir lezzet kattığı Bistec Mexicana, yiyenlere farklı bir “acı” deneyimi yaşatacak.
“Ben, yediğim yemekte acısız yapamam” diyenler, Meksika’nın acılı lezzetlerini Nişantaşı ve Suadiye’deki Ranchero Restaurant’da deneyebilirler.
Kaynak: Food in Life Gastronomi Yayınları
No comments:
Post a Comment