Malzemeler:
360 gr. süt dana bonfile
200 gr. kabak
200 gr. domates
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
Kapari
Taze Kekik
Sızma Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Domatesleri konkase, kabakları yarım ay kesin. Havuçları soyup ince ve yuvarlak olarak kesin.
Zeytinyağında ince doğranmış soğanı sotelerken içine havuç ve sudan geçirdiğiniz kapariyi ekleyin. Birkaç dakika sonra domatesleri ve kabakları ilave edin. Sebzeleri soteledikten sonra ayrı bir kaba aktarın.
Tavada, et dilimlerinin her iki tarafını da zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar 3′er dakika soteleyin. Piştikten sonra bir tutam tuz ve karabiber ile et dilimlerini tatlandırın.
Piştikten sonra eti birkaç dakika dinlendirin. 3 parçaya kestikten sonra taze kekik ve sotelediğiniz sebzeler ile servis yapın.
Kaynak:gurmerehberi.com
No comments:
Post a Comment