Facebook Sayfamız

Monday, February 21, 2011

Lux

Beyoğlu'nda tarihi Suriye pasajında hayat bulan Lux, adının anlamına yakışır şekilde ışıltılı dokusu İstanbul'un vazgeçilmez mekanlarından biri olmaya aday...

Pazar, pazartesi hariç her gün 18.00-02.00 arasında açık. Kredi kartları geçerli.

İlk çağrışımı lüks olsa da Lux, Latince’de ışık demek. Lux’a ilk adım attığınızda zaten bunu iyice kanıksıyorsunuz. Beyoğlu’nda tarihi Suriye Pasajı’nını mesken eden Lux, ilk girişte renkli ışıklarıyla büyülüyor. Art deco ve modern tasarımı buluşturan bir mekân yaratılmış. Renk değiştiren ışık panelleriyle canlı duvarlar, dans alanını coşturan renkli ışıklar göz alıyor. Giriş katı 11 metrelik barı ve gece eğlencesiyle ön planda. Şöminenin bulunduğu üst kat lounge ve dining için uygun. Giriş katta barın hemen önünde arkaya doğru uzunlamasına giden bir dans alanı, bu alanı ablukaya alan üç locası, cam önü birkaç yüksek oturum masası ve köşede iki berjer bir de orta sehpanın bulunduğu dedikodu köşesi var.

Lux, lounge & dancing konseptini bir araya getiren, servise 18.00’de öğle yemeğiyle başlayan ve geceyi DJ performanlaslarıyla sonlandıran bir mekân. Lux’un şefi Sarah Tabrizi. Menü için tam anlamıyla fine-dining diyemesek de bir o kadar iddialı. Özgün reçetelerle, sık sık yenilenen menüde taze ve doğal malzemelerle hazırlanıyor tüm yemekler. Menüde günün çorbası, gece çorbası gibi kış için ideal tatlar, tapasa övgü niteliğinde aperatif olarak servis edilen marine zeytin, edamame, Persian kuku (safranlı süzme yoğurt), sebze cipsleri, kendi imalatları aromatik füme somon gibi soğuk servisler, çeşitli bruschettalar, orijinal salatalar, rezeneli balık köftesi, dükkah baharatlı kuzu pirzola rokforlu, şarap soslu midye gibi sıcak servisler mevcut. Domuzseverleri tatmin edecek çeşitte domuz çeşidi olan menüsüyle şarküteri ve peynir konusunda da oldukça iddialı Lux. Havyar, domuz sucuk, isli scamorza, porcinili mengen peyniri sayabileceklerimizden birkaçı. Tatlı olarak ise günlük brownie, sorbet ve sade dondurmayla servis edilen kırmızı şarap ile pişmiş armut servis ediliyor. Tadına baktıklarımızdan parmesan çıtırında füme kaburga ve fesleğen pesto dip ile servis edilen Sara’nın füme köftelerine kefiliz. Lux’ta mutfak kapanışı 00.00. 12 saat boyunca restoran servisi veriyor. Lux’u sadece bir gece mekânı olarak değerlendirip bu menüyü yabana atmayın. Beyoğlu’nda çalışıyorsanız bir öğlen gelip tadına bakın, öyle karar verin.

Lux’un gecelerine gelirsek, akşam yemekleri hatta geç acıkanlar ve fazla mesai yapanlar için bile uygun Lux’un mutfak kapanış saati. Eğlence başlamadan herkesin karnı doyuyor içeride. Bir saatten sonra ise ışık oyunları başlıyor mekânda, müziğin volümü artıyor. Mekân pek bir afilli, gözünüzün önüne hiç o bildiğiniz türden çiğ diskolar gelmesin. Rubik’s cube’u andıran renkli ışıklı sarkıtma lambaları ve projeksiyondan üzerinize vuran renkli ışıklar içinizdeki dans delisini ortaya çıkarmaya yetecek cinsten. Bu konuda bir yardımcı da Lux’a özel kokteyller. İçeri girdiğinizde zaten ikram olarak demirhindi ve karadut şuruplu shot’lar önünüze geliyor. Artan şeker dozuyla pek dans etmeyen kalmıyor içeride. Sakızlı mojito da barın gelenlere yetiştirmek için en çok çabaladığı kokteyli, aklınızda olsun. Down tempo, broken beat, soul funk, disco/nu disco ve soulfull house’a takılan dünyaca ünlü DJ’lerin özel performanslarının yanı sıra canlı performanslar da gerçekleşiyor Lux’ta. Kesinleşmemiş olmakla birlikte Lux’un Şubat line-up’ında Moloko (Roisin Murphy) Dady G. (Massive Attack), Soul to Soul, Greg Wilson, Cevin Fisher ve Anthony Lee var. Her gece kulübü gibi Lux’un da girişi için bilmeniz gereken birkaç şey var. Lux’ta giriş için Lux VIP kart avantaj sağlıyor. VIP kartı olanlar öncelikli içeri alınıyor. Giriş ücreti yok. Lux’un adını bu yıl çok duyacağımız kesin. En yakın zamanda gidip ilk keşfedenlerden olup, bir yemek yiyin ve VIP kart meselesini çözün deriz.

Menüden
Gece çorbası 10 TL
Sarah’nın füme köfteleri 17 TL
Parmesan çıtırında füme kaburga 14 TL
Erik ekşili, kuru meyve ve kişnişli tahıl 12 TL
Sakızlı mojito 25 TL

No comments:

Post a Comment