Malzemeler 10 Kişilik
1 kg kıyma
1 adet orta boy soğan
4 diş sarımsak
1 su bardağı un
3 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı haşlanmış pirinç
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
Yeterince tuz
Soğanı ince ince doğrayın. Bir tavaya sıvıyağ ekleyip kızdırın, üzerine soğanları ve kıymanın yarısını ilave edin, iyice karıştırarak kavurun.
Kıymanın kalan yarısını bir kaba alın. İçine ince kıyılmış maydanozu, küçük küçük doğranmış sarımsakları, tuzu, karabiberi ve haşlanmış pirinci ekleyip iyice karıştırın.
Ardından soğuyan kavrulmuş kıymayı da içine katın. 1 adet yumurtayı ekleyin ve tüm malzemeleri iyice yoğurun.
Yoğurduktan sonra köftelere elinizde şekil verin ve bir tepsiye dizin.
Bir kapta 2 adet yumurtayı iyice çırpın.
Ayrı bir kaba da 1 su bardağı unu koyun.
Hazırladığınız köfteleri önce una sonra yumurtalara batırın ardından kızgın yağda arkalı önlü kızartın.
No comments:
Post a Comment