Malzemeler
* 24 adet pötibör bisküvi
* 350 gr bitter çikolata
* 1 su bardağı (225 gr margarin)
* 5 yemek kaşığı süt
* 2 adet yumurta sarısı
* Yarım su bardağı badem
* Yarım su bardağı ceviz
Yapılışı
Çikolataları bir bıçak ile kıyın ya da rondoda çekin. Bir tencereye sıcak su koyarak içine ısıya dayanıklı bir cam kâse oturtun. Kâsenin içine kıyılmış çikolatayı koyun. Ardından tencereyi kısık ateşteki ocağın üzerine oturtun. Çikolatayı ara ara tahta bir kaşıkla karıştırın. Bu arada bisküvilerinizi derince bir kabın içine yaklaşık 1.5-2 cm’lik parçalar hâlinde kırarak ufalayın Badem ve cevizleri de bir bıçak ile kıydıktan sonra bisküvilerin üzerine ekleyin. Bu arada çikolatayı kontrol edin. Çikolatanız erimeye başladığında margarini de bir cezvede eritmeye başlayabilirsiniz. Sıvılaşmış olan çikolatanızın içine eriyen margarini ve 5 yemek kaşığı sütü ekleyerek tahta bir kaşıkla iyice karıştırın.
Ardından yumurta sarılarını da ekleyip karıştırmaya devam edin. Elde ettiğiniz bu karışımı bisküvilerin üzerine dökün ve tüm malzemeleri iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı silikon muffin kalıplarına bir tatlı kaşığı yardımı ile bölüştürüp 1 gece derin dondurucuda bekletin. Bıçakla bölünmeleri daha kolay olacağından mozaik pastalarınızı servis yapmadan önce oda ısısında 5 dakika bekletin. İsteğe bağlı olarak üzerine hindistan cevizi serpilerek de sunulabilir.
Afiyet olsun…
Kaynak: sihirlipastane.com
No comments:
Post a Comment