Facebook Sayfamız

Tuesday, March 8, 2011

Tuz yerine baharat

Tuz, bakteri, maya ve küf oluşumunu engelleyerek bozulmayı önler, yiyeceklerin içindeki lezzeti ortaya çıkarır, kraker gibi yiyeceklerde kuruluk algısını azaltır. Fakat, birçok işlenmiş gıda çok fazla tuz içerdiği için sağlığa zararlıdır. Yediğimiz yiyeceklerdeki tuz miktarını azaltmak için mümkün olduğunca işlenmiz gıdalardan uzak durmalıyız. Beslenmenizde tuz miktarını azaltmak için şunları yapabilirsiniz:

* Daha fazla taze meyve, sebze gibi taze gıdalar, yağsız et, beyaz et, balık, işlenmemiş tahıl tüketin. (Bu yiyeceklerde çok az miktarda sodyum var)
* Geleneksel çok tuzlu yiyecekleri az tuzlu ya da tuzsuz yiyeceklerle değiştirin.
* Dışarıda yiyeceğiniz zaman, yediğiniz yemeğe tuz eklemeyin. Lezzet katmak için sos ya da salata sosunu tercih edin.
* Yemeklerinize tat vermek için baharat ve şifalı otlardan kullanın.

Kaynak: Habertürk

No comments:

Post a Comment