Malzemeler
* 1 paket penne makarna,
* 2 adet domates,
* 1 adet soğan,
* 1 adet sarımsak,
* 1 yemek kaşığı salça,
* 4 su bardağı su,
* ½ çay bardağı zeytin yağı,
* yeteri kadar tuz ve biber.
Hazırlanışı
Makarna tuzlu suda haşlanır ve süzdürülerek soğutulur. Domates küp şeklinde, soğan ve sarımsak küçük küçük doğranır. Tavaya zeytin yağının yarısı koyulur ve üzerine sarımsaklar eklenerek kavrulur. Tavaya soğan ilave edilir kavrulur. Salça eklenir ve kavrulduktan sonra domates eklenerek bir su bardağı su ile pişirilir. Tuz ve karabiber ile tatlandırılır. Tencereye zeytin yağı ilave edilir ve üzerine makarnalar eklenerek sotelenir. Makarna servis tabağına alınır ve üzerine domates sos dökülerek servis edilir.
Kaynak:gurmerehberi.com
No comments:
Post a Comment