Malzemeler
* 1 su bardağı arpa şehriye,
* 1 su bardağı pirinç,
* 1 su bardağı bulgur,
* 1 adet pırasa,
* 1 adet yeşil biber,
* 1 adet kırmızı biber,
* ½ demet maydanoz,
* 2 adet domates,
* 1 çorba kaşığı tereyağı,
* 1 kahve fincanı sıvı yağ,
* 3,5 su bardağı su,
* 1 adet defne yaprağı,
* yeteri kadar tuz ve biber
Hazırlanışı
Bir tencereye tereyağı, sıvı yağ konur kavrulur. Yıkanmış pirinç ver bulgur ilave edilip hepsi birden kısık ateşte kavrulur. İnce kıyılmış pırasa, yeşil biber, defne yaprağı ve kırmızı biber eklenip 1-2 kez daha çevrilir. Suda ilave edilir ve kaynayınca ateş kısılarak pişirilir. Piştikten sonra pilav servis tabağına alınır ince kıyılmış maydanoz ve toz karabiber serpilip servis edilir.
Kaynak: Food in Life Gastronomi Yayınları
No comments:
Post a Comment