Facebook Sayfamız

Sunday, March 6, 2011

Karides Sis Tarifi

Malzemeler
* 500 gr. kabuklu jumbo karides,
* 200 gr. bezelye,
* 200 gr. krema,
* 1 yemek kaşığı tereyağı,
* 2 su bardağı su,
* 1 yemek kaşığı buğday nişastası,
* yeteri kadar tuz ve biber.

Hazırlanışı
Karidesler kabuklarından ayrılır ve kabukları bir kabın içerisinde bekletilir. Kabuklarından ayıklanmış olan karidesler şişlere dizilir. Kabın içerisindeki karides kabukları suda kaynatılır ve suyu kullanılacak şekilde süzülür. İçerisine kremanın yarısı koyulur, sulandırılmış nişasta ile karıştırılarak sos kıvamı elde edilir ve tuz, karabiber ile tatlandırılır. Bezelyeler ayıklanır ve tuzlu suda haşlanır. Haşlanan bezelye elekten geçirilir ve içerisine tereyağı, krema, tuz konarak tatlandırılır. Karides şişler ızgarada pişirilir. Servis tabağına bezelye püresi ve üzerine karidesler koyulur karideslerin üzerine de sos dökülerek servis edilir.

Kaynak:gurmerehberi.com

No comments:

Post a Comment