Malzemeler
* 4 adet limon
* 1 adet portakal
* 6 su bardağı su
* 1 su bardağı toz şeker
* 1/4 çay kaşığı toz zencefil
* 1/4 çay kaşığı kuru nane
Yapılışı
Limonları ve portakalı iyice yıkayın ve kabuklarını rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Yanlız limonun ve portakalın kabuğunu rendelerken renkli kabuğun altındaki beyaz kısmı rendelememeye dikkat edin, aksi taktirde limonatanız acı olur. Limonların suyunu sıkın ve bir kenara alın. Portakalın sadece kabuğunu kullanacaksınız, suyunu limonata için kullanmayacaksınız. Rendelediğiniz kabukları 2 yemek kaşığı toz şeker ile (bu şekeri malzemeler kısmında yazan 1 su bardağı şekerin içinden alıyorsunuz) havanınızda dövün. Bu arada limonata için kullanacağınız suyu kaynatın. Şekerle dövdüğünüz limon ve portakal kabuklarını derince bir cam kavanoza ya da tencereye (ben yaparken tencere kullandım) koyup geri kalan şekerinizi de üzerine ilave edin. Bu karışıma sırasıyla sıcak suyu, zencefili ve naneyi katın. Ardından içindeki şeker eriyene kadar bir kaşıkla karıştırın. Limonatanızı 3 saat kadar oda ısısında bekletip tülbent ya da tel süzgeç ile süzün. Süzdüğünüz limonatanızı buzdolabına koyun ve soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun…
Kaynak: sihirlipastane.com
No comments:
Post a Comment