Malzemeler: 2 su bardağı nohut – 1 yemek kaşığı tereyağ – 3 yemek kaşığı zeytinyağ – 400 gram kuşbaşı et – 3 adet kuru soğan – 1 litre su – 2 yemek kaşığı salça – 1 çay kaşığı kimyon – 1 çay kaşığı pul biber – 2 çay kaşığı tuz
--------------------------------------------------------------------------------
Zeytinyağını düdüklü tencereye alıp biraz kızdırdıktan sonra, etleri içerisine atıp orta ateşte su salmamalarına dikkat ederek soteleyin.
İncecik kıyılmış soğanları ve tereyağını da ilave edip sotelemeye devam edin. Ardından salçayı ilave edip biraz daha kavurun.
Akşamdan ıslatıp tuzlu suda beklettiğiniz nohutları yıkayıp suyunu süzdükten sonra, tencereye ilave edin ve kısık ateşte 3 dakika kadar kavurduktan sonra, 1 litre kaynar suyu ve baharatları ekleyip düdüklü tencerenizin kapağını kapatın.
Kaynamaya başladıktan sonra, ocağın altını kısın ve yarım saat kadar pişmeye bırakın. Piştikten sonra, tuzunu serpeleyip 5 dakika dinlendirin ve servise sunun.
No comments:
Post a Comment