Malzemeler 6 Kişilik
1 kg hamsi
3 su bardağı pirinç
2 adet orta boy soğan
1 kahve fincanı kuş üzümü
1 kahve fincanı çam fıstığı
1 su bardağı mısır unu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
Yeterince tuz
Soğanları ince ince doğrayın ve zeytinyağında kavurun. Soğanlar pembeleşince içine yıkadığınız pirinci ekleyip kavurun. Daha sonra çam fıstığı, karabiber ve tuz katıp karıştırın.
Malzemeler kavrulunca üzerini 1-2 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edip suyunu çekene kadar pişirin. Pilav piştikten sonra kuş üzümlerini ekleyip karıştırın.
Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın. Parlak kısımlarını mısır ununa bulayın ve yine parlak kısımları dışa bakacak şekilde fırın tepsisine dizin.
Hamsilerin içine pilavı yayın, kenarlardan sarkan hamsilerle de pilavın üzerini kapatın. Kalan hamsileri de boş kalan yerlere dizin. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
No comments:
Post a Comment