Antep'teki en sevdiğim kebaplardan biri de cartlak kebabıdır. Özellikle stadın etrafında konuşlanan ciğercilerden en sevdiğimde Köşk Ciğer Salonudur. Burada koca bir tencerenin içinde yapılan ciğer kavurma ve ciğer, dalak, böbrek, yürek, boğazaltı, koç yumurtası ve kuşbaşı et ile yapılan şişlerden yiyebilirsiniz. Çok fazla hijyen aramazsanız sorun yok. Emin olun kendi alanında en az İmam Çağdaş kadar başarılı bir yer. Zaten biliyorsunuz, hijyen ve lezzet ters orantılıdır! Kavurma tenceresinden iki koca kaşık ciğeri tırnaklı ekmeğinizin üzerine koyar verir usta. Soğan, maydanoz ve baharatlar masadadır, siz kendi istediğiniz gibi süslersiniz. Kavurma zaten hazır olduğu için ilk dürümü bitirmenize yakın siparişleriniz gelmeye başlar.
Kaynak:mekanist
No comments:
Post a Comment