Facebook Sayfamız

Wednesday, June 8, 2011

Serinleten Tatli Tarifler

Yaz geldi. Sıcak havalar bizleri ısıtmaya hatta bunaltmaya başladı. Peki bu sıcaklarda içimizi serinletecek tatlılar neler? Sizler için derledik serinleten tatlı tarifleri

Frigo buz

Malzemeler:

1 litre süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1-2 yemek kaşığı tereyağ
File badem



Hazırlanışı

Unu, pirinç ununu, nişastayı,şekeri ve kakaoyu bir kaba koyup harmanlayın .
Sonra yumurtayı ekleyip karıştırın. Karışımı sütün içine ekleyin.
Karıştırarak pişirin.
Pişince vanilya ve tereyağını ekleyip iyice karıştırın.
Tereyağ eriyince bir tepsiye 2 parmak kalınlığında dökün.
Üzerine file bademi serpin.Soğuyunca buzlukta dondurun
Servis yapmadan 5-10 dakika önce buzluktan çıkarıp dilimleyin.
Ve buzzz gibi servis yapın. Afiyet olsun.


http://ping.fm/hnd3E




Muhallebili Kadayıf


Malzemeler:

250 gr kadayıf
1 su bardağı ceviz içi
1/2 su bardağı toz şeker
100 gr tereyağı


Muhallebisi için:

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı nişasta
1 yumurta
1 paket vanilya
1 kutu krema

Üzeri için:

Carte d’Or Classic Vanilya
Taze nane yaprağı


Hazırlanışı

Kadayıfları didikleyerek küçük küçük doğrayın ya da 1 saate yakın buzlukta sertleşmesi için bekletin, daha sonra doğrayın. Büyük boy bir tencerenin içine yağ + şeker + kadayıfı alarak tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Kavurma esnasında eriyen şeker ve yağ kadayıfa yapışarak sulu bir görüntü alacak, kavurdukça bu görüntü değişecek. Ne kadar çok kavurursanız lezzetini o kadar arttırırsınız. Kavurma işleminin sonlarında cevizi ekleyerek bir kaç dakika daha kavurun. Cevizin ve kadayıfın kokusu birbirine iyice karışmasını sağlayın ve bir kenarda bekletin.

Muhallebi için krema ve vanilya harici malzemeyi tencereye alın. Tel çırpıcıyla karıştırarak muhallebiyi göz göz olana kadar kaynatın. Ocaktan alıp vanilyayı ekleyerek mikserle çırparak ılıtın. Ilıyınca kremayı ekleyerek tekrar çırpın, kremayı muhallebiye yedirin. Eğer muhallebi sıcakken kremayı eklerseniz muhallebinin kıvamı cıvıklaşır, buna dikkat edin.

Servis için tepsi veya kup kullanabilirsiniz. Tepside hazırlarsanız dilim olarak sunacağınızdan muhallebinin kıvamı önemli. Kupların dibine 2 – 3 yemek kaşığı kadayıf koyun. Üzerine muhallebi tekrar 2 – 3 kaşık kadayıf tekrar muhallebi ve kadayıf koyarak kupları hazırlayın.

Ve tabii ki üzerinde bir top vanilyalı dondurma ile sunumunuzu ve lezzetinizi katlayabilirsiniz.


http://ping.fm/OCQoq




Hindistan cevizinde dondurma



Malzemeler:

1 adet taze Hindistan cevizi,
İkişer top Carte d’Or Light Çilek ve Vanilyalı Dondurma.


Hazırlanışı

Hindistan cevizini iki noktadan delin. Suyunu bir bardağa alın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırınınızda 20 dakika ısıtıp, büyük bir bıçak yardımıyla tam ortasından ikiye ayırın. Meyvenin bir kısmını sebze soyacağı ile çıkartıp rendeleyin her iki yarım dairenin içine ikişer top Carte d’Or Light Çilek ve Vanilyalı Dondurma yerleştirin. İsteğe bağlı olarak Hindistan cevizi rendesi ile servis yapabilirsiniz.


http://ping.fm/VzYXd






Bisküvi Tabağında Dondurma

Malzemeler

1 tane yumurtanın akı
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kakao

Üzeri için
50 gr bitter çikolata
dondurma ve meyve

Hazırlanışı

Karıştırma kabında yumurta akı ve şekeri çırpın üstüne eridikten sonra ılıtılmış tereyağı, un, kakao ilave edip karıştırın. Yağlı kağıdın üzerine bir yemek kaşığı döküp ince bir şekilde pasta tabağı büyüklüğünde yayın. 200 derecede beş dakika pişirin bir kasenin içine yerleştirerek kasenin seklini almasını sağlayın bu külah vazifesi yapacaktır. Soğuduktan sonra içine dondurma , meyve, çikolata sos ve istediğiniz şeyleri koyup servis yapabilirsiniz…


http://ping.fm/vXaxF

No comments:

Post a Comment